Inline-skate ronde 2015

unnamed

 
Voor het derde jaar komt er een groot inline-skate-evenement rondom polder de Engewormer met toertochten en wedstrijden voor jong en oud.

Vooral de Zaankanter is, door de waterrijke Zaanstreek, een echte schaatsliefhebber. Schaatsen op natuurijs was deze winter onmogelijk. Op acht wieltjes het asfalt van de Engewormer bedwingen is een goede vervanger van het elfsteden-gevoel.De organisatie biedt toerrijders de mogelijkheid om zelf te kiezen voor één tot zeven rondes van 5600 meter lang.

Voor de wedstrijdrijders is er een marathon van 39,2 km (7 rondes). Er wordt gestreden om het Noord Hollands kampioenschap en tevens om de punten van de OomsSport SkeelerCup competitie, waar zelfs onze zuiderburen (echte Inline Skaters) aan mee doen.

De Engewormer is 5,6 kilometer Zaanse Pracht!

Bij dit sportieve skeelerevenement kunnen wedstrijd- en toerrijder hun hart ophalen. Het parcours voert de deelnemers langs de rietkragen van de Ringvaart, langs ‘Zaanse Piramides’ (boerderijen) en na het 376 jaar oude Bartelsluisje is daar het ‘Zedoiker Woid’, de Zaan op zijn breedst, bewaakt door de Adelaar. Daar doemen de machtige molens van de Zaanse Schans op aan natuurreservaat ‘de Kalverpolder’, De Engewormer-Grutto’s fluiten om je oren tot je er tureluurs van wordt. Tot slot: na het drielandenpunt bij de weidse Wijdewormer, de Tolbrug over de visrijke Ringsloot.

Programma Zondag 28 juni:
 • 00 Start jeugd van 12 tot 14 jaar één volle ronde van 5,6 KM.
 • 05 Start jeugd 6 tot 9 jaar voor de 1000 meter, jeugd 10 tot 12 jaar 2000 meter.
 • 30 Start wedstrijd, junioren B, Kadetten en Dames + C-rijders, Masters 40, 50 en 60; ieder strijdt voor het eigen klassement.
 • 32 Start toertocht: 1 t/m 7 rondes naar eigen keuze. 1 ronde= 5,6 km
 • 45 Prijsuitreiking van de jeugd.(Er is voor ouders/begeleiders parkeergelegenheid aan de Westerringdijk, overzijde Tolbrug.)
 • 17.30 Prijsuitreiking wedstrijdrijders. (Er is ruime parkeergelegenheid bij Manege Veldt)
Inschrijven:
Een formulier kunt u downloaden hier, vragen via: info@SPNH.nl of bel (06) 18366329
 • Deelname bij vooraf inschrijven kost € 10 (Niet zijde KNSB aangesloten Skaters dienen een daglicentie te hebben, deze is bij het startgeld inbegrepen. Rijders met een geldige Inlineskate- licentie betalen € 7,50. )
 • Op de wedstrijddag inschrijven kost € 2,50 meer. (Inschrijving op de dag zelf: Manege Veldt, Engewormer 25, 1531 MX, Wormer.) Wedstrijdrijders die aan de Oomssport competitie zijn ingeschreven worden geen extra kosten gerekend.
 • Gegevens van de KNSB zijn vermeld op: schaatsen.nl, zie: zelf sporten, inlineskaten, inline-skatetoertochten.
 • Jeugddeelname van 6 tot 14 jaar is gratis.Ter plaatse inschrijven voor de skeelertocht met herinnering.
 • Toerrijders, die vooraf inschreven, worden, net als de wedstrijdrijders (professioneel) voorzien van een Mylaps transponder, zodat iedere ronde, snelheid, gemiddelde snelheid en volgorde van aankomst geregistreerd wordt. (De organisatie beschikt over een beperkt aantal transponders, op tijd inschrijven is erg verstandig! ) Toerrijders krijgen koek, drinken en een aandenken.
 • In de vooraf gehouden rijdersbijeenkomst kunnen wijzigingen gemeld worden. Het is niet mogelijk protest uit te brengen tegen organisatie en jury.
 • Alle rijders krijgen bij 75 minuten de bel voor de laatste ronde, ook als zij nog geen 6 ronden gereden hebben.
AFSLUITING van de Engewormer op 28 juni 2015.
De toegangswegen bij de Tolbrug , Ringdijk, Kalverringdijk, de Bartelsluis en Kerkepad worden van 15.00 tot 18.00 voor alle verkeer afgesloten. Hiervoor staan op deze plaatsen verkeersregelaars en hekken.

 
flyer omloop 1